cover WB1Een nieuw fysiek werkboek: Stop met lijnen en ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf. Met Intuïtief &  Mindful eten als basis.  Dit is een samenvoeging van de bestaande E-werkboeken deel 1 en 2, maar nu verwerkt tot een fysieke uitgave van 163 pagina’s. Een boek met 47 korte, heldere hoofdstukken, 45 oefeningen en tests en lekkere recepten. Ik heb dit boek samen geschreven en getoetst in de praktijk met collega diëtist/coach Marie-Thérèse Hendriks. Samen hebben wij meer dan 70 jaar werkervaring.

Hoe krijg je weer de regie over je eetgedrag?

Zit je hoofd vaak vol gedachten en regels over eten? Ontzeg je jezelf vaak de ‘foute’ dingen? Dan heb je wellicht ontdekt: een verbod laat je er juist meer aan denken en nog meer naar verlangen! Als je altijd in gevecht bent met je lijf, wil je er waarschijnlijk ook niet naar luisteren. Daarom is deze methode een bevrijding, zeker als je vaak aan het ‘lijnen’ bent. Je leert vrede te sluiten met voeding zodat je niet langer hoeft te kampen met ‘eet- en dieetzorgen’. Jouw waarde als persoon verandert immers niet als je eens een stuk appeltaart of chocola eet. “Ontdek de natuurlijke eet-expert in je zelf” is geen dieetboek en de focus ligt niet op het gewicht. Wel is het een holistische benadering van eet- en gewichtsproblemen.

Intuïtief & Mindful eten is niet alleen een nieuwe manier van eten, het is ook een nieuwe manier van leven, voelen en leren zijn met wat er is. Je krijgt met Intuïtief & Mindful eten zelf weer de regie over je eetgedrag terug. Je leert de natuurlijke intelligentie van je lichaam, hart en geest aan te spreken en te vertrouwen. Het is niet iets tijdelijks, om snel een maatje minder te bereiken voordat je op vakantie gaat. Al zou dat misschien wel kunnen gebeuren. Het gaat vooral om een ontspannen en duurzame weg te vinden om je lekker in je vel te voelen.

Het boek is via deze website te bestellen.