Intuïtief eten? Dan zou ik de hele dag chips en pizza eten….elke dag weer

Deze reactie hoor ik vaak als we het hebben over intuïtief eten. Veel mensen denken dat ze zich er alleen maar beroerder van gaan voelen als zij zichzelf onvoorwaardelijk toestemming geven om te eten. Daarom wil ik hier uitleggen dat er een groot verschil is tussen impulsief eten en intuïtief eten. De verwarring is begrijpelijk. Social media laten vaak maar een glimp zien van hoe je kan leren intuïtief te eten. Bij intuïtief eten ben je vrij om te eten wat en wanneer je iets wilt eten, maar dan is het wel van belang dat je stil staat bij wat en hoe je eet. Met name om te ontdekken wat jou en je lichaam goed doet. Juist die afstemming op je eigen wensen en je eigen lichaamssignalen zijn veel mensen verleerd. Met name als zij door het volgen van het ene na het andere dieet lange tijd de signalen van hun lichaam negeerden.

Makkelijker op basis van meer pure voeding
Intuïtief & Mindful eten is geen dieet maar een nieuwe manier van eten. Het is ook een nieuwe manier van leven, voelen en leren zijn met wat er is. Het is niet iets tijdelijks, om snel een maatje minder te bereiken na de decembermaand. Al zou dat misschien wel kunnen gebeuren.

Intuïtief & Mindful eten geeft je een ontspannen en duurzame weg om je lekker in je vel te voelen. Het makkelijkst leer je dit als je vooral pure voeding gebruikt, voeding waar je lichaam op moet ‘werken’. Dus in plaats van donuts, witbrood, koek, snoep of snelle maaltijden met weinig vezels, kies je beter voor producten als noten, groenten bij lunch èn warme maaltijd, fruit, volkoren producten, olijfolie en voldoende eiwitrijke producten.
Twijfel je hoe je dit kunt aanpakken? Lees dan meer hierover in onze Werkboeken 1 en 2.

Werkboek 1 ‘Stop met lijnen en ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf’
Werkboek 2 ‘Vrij van eetbuien en emotie-eten’
Bestellen van onze boeken kan op deze site

Wat is het verschil tussen impulsief eten en intuïtief eten?